Fenomén čínskych reštaurácií: Koláčiky šťastia si môžete urobiť aj u vás doma!

Chcete vedieť, čo vás čaká a neminie?

Koláčiky šťastia sú fenoménom čínskych reštaurácii. Mnohí návštevníci sa netešia na to, ako sa dobre najedia, keď zavítajú do jednej z nich, ale na to, čo ich čaká v koláčiku šťastia, ktorý dostanú na konci konzumácie s účtom. Môžete si vytvoriť originálne koláčiky šťastia, my vám ponúkame recept a Svet zázrakov vám prezradí viac o ich výrobe:

Potrebujete:

3 vaječné bielky
pol hrnčeka kryštálového cukru
asi tretina malého masla 
pol hrnčeka hladkej múky 
30 predpovedí a želání
papier na pečenie

Postup:

Predhrejte rúru na 180°C. Na plech rozprestrite papier na pečenie, na ktorý ste v primeranej vzdialenosti od seba kružidlom nakreslili tri kruhy s priemerom asi 8 cm. Vaječné bielky vyšľahajte na sneh. Pridajte cukor a rozpustené maslo a vymiešajte. Pridajte múku. Hotové cesto nechajte postáť 15 minút. Pomocou plochého noža alebo lyžice natrite cesto na kruhy (množstvo cesta: asi jeden a pol lyžičky, nemalo by to byť veľmi hrubé, ani tenké). Pečte v rúre asi 5 minút, alebo kým okraje nemajú nádych dohneda. Upečené koláčiky plochým nožom rýchlo odstráňte z papiera, do každého vložte jeden papierik so želaním a koláčik preložte na polovicu. Potom preložte ešte raz (respektíve ho iba tak „zalomíte“, najlepšie o okraj pohára alebo misky). Pracujte rýchlo, lebo inak vám koláčiky stvrdnú a budú sa pri ohýbaní lámať. Nechajte vychladnúť. Pokračujte so zvyškom cesta. Hotové koláčiky dáme do väčšej misky, z ktorej si každý prítomný vyberie jeden kus.

Používaním stránok prevádzkovaných TV JOJ súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.